Alice’s Fairy Cakes

aliceandmolly

The grand and I have worked on an ancestry project.  With a simple British recipe for vanilla cupcakes, some imagination, and the occasional tweak or two ( a wee bit less sugar, a few more sprinkles of edible glitter) I came up with this recipe to complete the study  ~

Alice’s Fairy Cakes

From the Recipe Collection of Alice, my grandmother~

Tea and Fairycakes 1

Alice’s Fairy Cakes

 Makes about 12 fairy cakes

Preheat oven to 350 degrees F

Line 12 muffin cups with paper liners

Materials:

muffin cups

12 paper liners

whisk

large bowl

mixer or hand mix

*1 cup of butter at room temperature

Ingredients:

 ½ cup unsalted butter ~ room temperature

2/3 cup granulated white sugar

3 large eggs

1-teaspoon pure vanilla extract

zest of 1 large lemon (outer yellow skin)

1 ½ cups all-purpose flour

11/2 teaspoons baking powder

¼ teaspoon salt

¼ cup milk

 

Confectioner’s Buttercream…

Ver o post original 324 mais palavras

Anúncios

Deixe um comentário

Preencha os seus dados abaixo ou clique em um ícone para log in:

Logotipo do WordPress.com

Você está comentando utilizando sua conta WordPress.com. Sair / Alterar )

Imagem do Twitter

Você está comentando utilizando sua conta Twitter. Sair / Alterar )

Foto do Facebook

Você está comentando utilizando sua conta Facebook. Sair / Alterar )

Foto do Google+

Você está comentando utilizando sua conta Google+. Sair / Alterar )

Conectando a %s